Elke dag een nieuwe kans

Met de slaap nog in mijn ogen zit ik om 4.45 uur in de auto op weg naar Schiphol. Vandaag is het zover: ik mag naar Manchester om daar mijn keynote te geven. Wat een enorm mooie kans en wat een eer dat ik mijn verhaal ook buiten de Nederlandse grenzen mag delen.

Al lopend door de bijna verlaten hallen op Schiphol, besef ik me dat ik me niet prettig voel. Iets weerhoudt me ervan om volop van dit moment te kunnen genieten. Ik besluit even rustig te gaan zitten. Waarom voel ik me zo? En ineens begrijp ik het…

Ik voel me eenzaam. Alleen op pad, de wereld in en weg van mijn vertrouwde omgeving. Jarenlang onderdrukte ik deze emoties om maar ongehinderd mijn weg op de carrièreladder te kunnen vervolgen. Maar nu is het een andere tijd, een andere reden om te reizen. Ik ben een ander mens geworden en heb inmiddels ook andere mensen om me heen.

Maar dit is toch een nieuwe ervaring? Waarom voel ik me dan toch zo beklemmend? Ik besef me dat ik een gevoel uit het verleden koppel aan mijn nieuwe belevenis.

Veel van onze gevoelens, gedachten en gedragspatronen nemen we mee uit eerdere ervaringen en hebben ongemerkt aanzienlijke invloed op hoe we een nieuwe dag en ervaring beleven. Dit belet ons om volledig in het moment te leven en nieuwe ervaringen toe te laten.

Stel je voor dat je jouw dag écht als een nieuwe dag kon beginnen. Dat je je oordelen, gevoelens uit het verleden, vaste patronen en overtuigingen zou kunnen laten verdwijnen. Door je oordeelloos te laten verwonderen door dat wat op het moment voor je ligt, zul je de mooiste belevenissen ook als échte waardevolle en unieke belevenissen zien.

Want jij, de wereld en je omgeving zijn morgen niet meer hetzelfde als vandaag. En daar, zittend op een iets te harde stoel in de verlaten vertrekhal, besluit ik het verleden los te laten. Loslaten, om ruimte te maken voor nieuwe belevenissen!

Door deze knop om te zetten heb ik ontzettend kunnen genieten van de vlucht, de mensen om mij heen, het podium en het publiek. Het was een enorm inspirerende en magische ervaring, alsof ik het voor het eerst heb mogen doen!

Durf jij je leven te leven zoals jij dat wil?

DOWNLOAD FACTSHEET

"OWN THE SITUATION"

Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang de Factsheet gratis in je mailbox.

Meer Artikelen