Een uitdaging of vanzelfsprekend?

Heb je je ooit afgevraagd waarom het soms zo lastig is om de afspraken met jezelf na te komen? Het lijkt alsof we gemakkelijker toezeggingen doen aan anderen dan aan onszelf. Maar waarom is dat zo?

Het antwoord ligt bij “wereld van de wil”. Deze wereld is een plek waar je intenties en voornemens worden geboren, maar helaas blijven ze daar vaak hangen. In deze wereld zijn er geen directe gevolgen voor het niet nakomen van afspraken. Het voelt hier veilig en comfortabel, maar wat zijn de effecten op lange termijn?
Vaak wordt je niet direct afgerekend op het niet nakomen van beloftes aan jezelf. Maar kijk eens naar de schaduwzijde. Als je keer op keer afspraken met jezelf negeert, wat gebeurt er dan met je ontwikkeling?
De gevolgen op lange termijn zijn groot. Het niet nakomen van afspraken met jezelf leidt tot een gebrek aan zelfvertrouwen, eigenwaarde, en uiteindelijk volgt een patroon. Een patroon van uitstelgedrag. Er wordt veel tijd gestoken in passieve persoonlijke groei, maar dit wordt tegen gehouden wanneer we onze eigen afspraken verwaarlozen.

Waarom maak je jezelf niet de belangrijkste persoon in je leven? Als jij jouw prioriteit wordt, dan verandert plots de dynamiek. Ineens worden afspraken met jezelf van dezelfde waarde als afspraken met anderen, misschien zelfs waardevoller. Laten we de uitdaging aangaan om de beloftes aan jezelf met dezelfde commitment na te komen als je beloftes aan anderen.

Welkom in de “wereld van het doen”. Daar waar je groeit, leert en evolueert.

Kun je wat hulp gebruiken met het nakomen van afspraken met jezelf? Plan dan een afspraak met mij!

DOWNLOAD FACTSHEET

"OWN THE SITUATION"

Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang de Factsheet gratis in je mailbox.

Meer Artikelen